Päiväys ja aika
15.09.2021 - 03.04.2022
10:00 - 17:00
Tapahtumapaikka
Suomen maatalousmuseo Sarka
Vanhankirkontie 383, Loimaa
Oispa kaljaa -näyttely sukeltaa oluen huurteiseen historiaan. Näyttelyssä tutustutaan oluen valmistuksen vaiheisiin sekä perehdytään oluen merkitykseen ihmisten arjessa ja juhlassa.
Olut on maistunut suomalaisille vuosisatojen, ellei jopa vuosituhansien ajan. Se on ollut niin arkista janojuomaa kuin juhlajuomaakin, ja sen laatua ja kulutusta on valvottu ja säännöstelty aina keskiajalta lähtien. Kotona valmistetusta arkijuomasta on tullut kaupasta ja ravintoloista ostettavaa, alkoholipoliittisesti tarkoin säädeltyä nautintoainetta. Muuttuvien perinteiden, tapojen ja lainsäädännön lomassa olut on säilyttänyt suosionsa tähän päivään asti. Nykyään olutta ostetaan pääsääntöisesti kaupoista tai ravintoloista, mutta ennen sitä valmistettiin kotona itse viljellystä viljasta ja humalasta. Näyttelyssä voi tutustua oluen valmistusprosessiin vaihe vaiheelta. Esillä on myös eri aikakausien juoma-astioita, joista olutta on nautittu.
Näyttely on osa Hotelli- ja ravintolamuseon tuottamaa samannimistä näyttelyä, ja se on esillä Suomen maatalousmuseo Saran Ruokakulma-näyttelytilassa.
Haluatko lisätä järjestämäsi tapahtuman, tilaisuuden tai retken kalenteriin, tilaa tunnukset osoitteesta:
tapahtumakalenteri@loimaa.fi
Tapahtumien lisäys on erittäin helppoa. Katso ohjeet tästä.
Tapahtuman ilmoittaja vastaa sisällöstä.